Μετάβαση στο περιεχόμενο
Χρήσιμα tips για να διαλέξετε το ιδανικό Μαξιλάρι Ύπνου!

Χρήσιμα tips για να διαλέξετε το ιδανικό Μαξιλάρι Ύπνου!

Ένας καλός ύπνος το βράδυ, κάνει την επόμενη μέρα να μας φαίνεται παιχνιδάκι. Ο ύπνος πρέπει να είναι ποιοτικός, ήρεμος και ξεκούραστος. Πολλοί από εμάς έχουμε βιώσει πόνο σε κάποια φάση της ζωής μας με το που ξυπνήσαμε. Αυτό συνήθως συμβαίνει γιατί το μαξιλάρι ήταν ακατάλληλο είτε γιατί δεν κοιμηθήκαμε σε αυτό που μας βολεύει.


Ο κύριος παράγοντας για τον ιδανικό ύπνο είναι η σωστή στάση του σώματος. Η αυχενική μοίρα και κατ’επέκταση η σπονδυλική στήλη πρέπει να είναι ευθυγραμμισμένη. Το κατάλληλο μαξιλάρι είναι εκείνο που καλύπτει το κενό που υπάρχει ανάμεσα στο κεφάλι και το στρώμα. Προφανώς, και πρέπει να είναι φτιαγμένο από καλής ποιότητας υλικά, δεδομένου ότι έρχεται σε επαφή με το πρόσωπο και βρίσκεται κοντά στις αναπνευστικές οδούς.


Οι έρευνες αναφορικά με τους πόνους στον αυχένα, έδειξαν πως η επιλογή κατάλληλου μαξιλαριού είναι πιο σημαντική από αυτή του στρώματος. Έτσι αντιλαμβανόμαστε ότι ανάλογα με τη στάση του ύπνου πρέπει να επιλέξουμε το κατάλληλο.


Ανάσκελα, χρειαζόμαστε ένα σχετικά λεπτό μαξιλάρι μέτριας σκληρότητας, ίσως με λίγο έξτρα πάχος στο κάτω μέρος, που διατηρεί τη φυσική κλίση του αυχένα και τον κρατά σε ευθεία με τη σπονδυλική στήλη.
Αν κοιμόμαστε στο πλάι, χρειαζόμαστε ένα σκληρό αλλά λεπτό μαξιλάρι, ώστε να υποστηρίζει καλά το κεφάλι και τον αυχένα.
Αν κοιμόμαστε μπρούμυτα, πρέπει να ψάξουμε ένα πολύ λεπτό και μαλακό μαξιλάρι για να μην καταπονείται ο αυχένας.
Τέλος, αν δεν κοιμάστε σε σταθερή στάση, προτείνεται ένα μέτριο σε πάχος και σκληρότητα μαξιλάρι.

Υλικό κατασκευής

Πουπουλένιο Μαξιλάρι. Πολλοί προτείνουν αυτόν τον τύπο σαν την καλύτερη επιλογή για ξεκούραση. Το θετικό σημείο αυτού του υλικού κατασκευής είναι ότι το “γέμισμα” του μαξιλαριού μπορεί να μετακινηθεί, ώστε να παρέχει στήριξη στα σημεία που επιθυμούμε. Σε περίπτωση που ανησυχείτε για αυτό το είδος μαξιλαριού λόγω αλλεργίας, πολλές μελέτες συμφωνούν ότι δεν παρουσιάζουν μεγαλύτερο κίνδυνο από ένα συνθετικό μαξιλάρι – επίσης είναι από υλικό που «αναπνέει» εύκολα.
Μαξιλάρι από λάτεξ. Το συγκεκριμένο υλικό κατασκευής είναι ανθεκτικό και ελαστικό και είναι το πλέον κατάλληλο για όσους πάσχουν από αλλεργίες. Από όλους τους τύπους προσφέρει τη μεγαλύτερη σκληρότητα, και είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στη μούχλα και στα ακάρεα. Αποτελεί την ιδανική επιλογή για άτομα που υποφέρουν από προβλήματα στην οσφυϊκή περιοχή(μέση), καθώς είναι έτσι φτιαγμένα ώστε να ευθυγραμμίζουν το σώμα όσο καλύτερα γίνεται.
Τα μαξιλάρια αφρού είναι κατάλληλα για όσους αντιμετωπίζουν πόνους στον αυχένα ή το σαγόνι. Το πλεονέκτημα αυτού του τύπου είναι ότι ο προσαρμόζεται στη θέση του κεφαλιού, επομένως ιδανικό για όσους κινούνται στη διάρκεια του ύπνου. Έχουν το χαρακτηριστικό ότι μπορούν να “προσαρμόζονται” στο σχήμα του σώματος, μειώνοντας την πίεση.

Κάτι που δεν πρέπει να αγνοήσετε είναι η διάρκεια ζωής του μαξιλαριού. Κάθε μαξιλάρι ανάλογα με το υλικό του έχει ημερομηνία λήξης που υπολογίζεται περίπου στους 18 μήνες, όσο προφυλαγμένο κι αν είναι από ειδικές μαξιλαροθήκες. Ο πρώτος λόγος είναι η φθορά που επέρχεται από τη χρήση του. Μετά από κάποιον καιρό, οι ιδιότητές του αρχίζουν να εξαφανίζονται, καθώς καταπονείται το υλικό κατασκευής. Ο δεύτερος κύριος λόγος έχει να κάνει με την υγιεινή στη διάρκεια του ύπνου σας. Τα βακτήρια, οι μικροοργανισμοί και η σκόνη που συσσωρεύονται δεν εξαλείφονται τελείως με τον καθαρισμό του, έτσι ενδέχεται να δράσουν ως αλλεργιογόνοι παράγοντες (και δεν αναφερόμαστε στο αντιαλλεργικό υλικό από το οποίο μπορεί να είναι κατασκευασμένο ένα μαξιλάρι). Ακόμη κι ο επαγγελματικός καθαρισμός δεν μπορεί να σας εγγυηθεί την απόλυτη απομάκρυνσή τους, λόγω κυρίως της εσωτερικής δομής του μαξιλαριού.

    Drawer Title
    ΠΡΟΣΦΟΡΑ
    Magniflex

    Superiore Deluxe Maxi

    Παρόμοια προϊόντα